Skip Navigation or Skip to Content

Limburgse premiere van Eldorado: muziektheater over de uitdagingen van het boerenbestaan

Datum: 1 september 2024 - 4 september 2024

Tijd: 20:30

Locatie: Hoeve Cortenbach in Voerendaal

Tickets!

Eldorado is opgewekt muziektheater over een boerenfamilie die de uitdagingen van het leven op het Limburgse platteland in 2024 ervaart. Van zondag 1 september tot en met woensdag 4 september is het te zien op de bijzondere buitenlocatie bij Hoeve Cortenbach in Voerendaal tijdens festival Cultura Nova.

Limburgse platteland in 2024

Eldorado gaat over de problemen van de boeren, over de leegstand die oprukt en de gevaren die daardoor ontstaan. In het stuk zien we de crimineel, de boer, zijn familie en de overheid. De voorstelling laat -op soms hilarische wijze- zien hoe verwevenheid tussen onder- en bovenwereld ontstaat en hoe dicht ondermijning ons allen op de huid zit. De million-dollar-question is: in wat voor Limburg willen wij leven?

Koren en muzikanten uit de regio in Eldorado

In deze groots opgezette muziektheatervoorstelling spelen muzikanten en koren een belangrijke rol. Zo’n 70 amateurmuzikanten uit de regio doen mee. Leden van het Iriskoor uit Eindhoven en leden van het koor La Muze uit Maastricht zingen mee met alle liedjes.

RIEC Limburg, PVO Limburg en gemeente Voerendaal

Platform Veilig Ondernemen Limburg en het RIEC Limburg zijn partners van Eldorado. Deze partijen willen in samenwerking met de Gemeente Voerendaal met deze voorstelling het gesprek over ondermijning op het platteland op gang brengen. Het RIEC Limburg en PVO zetten zich in om de ondermijnende drugscriminaliteit in het buitengebied aan te pakken én bespreekbaar te maken. Want te vaak wordt er nog weggekeken en nergens over gepraat, terwijl de problemen door ondermijning steeds groter worden.

Muziektheater op een boerenlocatie

Speellocatie: Hoeve Cortenbach in Voerendaal

Data:
Zondag 1 september | 20:30
Maandag 2 september | 20:30
Dinsdag 3 september | 20:30
Woensdag 4 september | 20:30

Tickets €17,50
https://cultura-nova.nl/voorstellingen/eldorado/

Tickets!