Skip Navigation or Skip to Content

Kiek-oet Sittard Geleen

Datum: 25 oktober 2023

Locatie: Sittard-Geleen

Aanmelden

Kiek-oet Sittard Geleen

Criminele activiteiten gebeuren vaak recht onder je neus. Een van deze criminele activiteiten is ondermijning. Van ondermijnende criminaliteit is sprake als de onderwereld verweven raakt met de bovenwereld. Dit gebeurt vaak onopvallend, maar wel dichterbij dan we vaak denken. In verhuurde loodsen met onduidelijke activiteiten, in winkels waar nooit klanten komen of bij bedrijven met onduidelijke financieringen. Als ondernemer kun je last daar van krijgen. Concurrenten die aanbiedingen doen of producten verkopen tegen prijzen waar je als echte ondernemer niet tegenop kunt, verzieken steeds vaker de markt.

Daarnaast is het voor jou natuurlijk ook schrikken als er criminele activiteiten in je straat plaats vinden. Voorkomen is beter dan genezen, en daarom organiseert PVO Limburg samen met de gemeente Sittard-Geleen op woensdag 25 oktober 2023 een bijeenkomst voor ondernemers over ondermijnende criminaliteit. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot 21.30 uur in de Hanenhof in Geleen.

Tijdens deze ‘Kiek Oet’ bijeenkomst nemen ondernemers je mee wat de signalen zijn van criminaliteit die je kunt herkennen in het dagelijkse leven. Hoe ziet bijvoorbeeld een drugslab of een hennepplantage er eigenlijk uit? Hoe ruikt het? En wat hebben ze nodig om zoiets op te zetten? Verder laten we ook zien wat je zelf nu kunt doen als je zaken ziet waarvan je vermoedt dat ze niet kloppen.

Tijdens de bijeenkomst zullen diverse demonstraties plaatsvinden om ondernemers te leren hoe ze bijvoorbeeld de signalen kunnen herkennen die wijzen op de aanwezigheid van een drugslab in hun nabije omgeving. Bovendien krijgen de aanwezigen de kans om in gesprek te gaan met mede-ondernemers en experts.

Ogen en oren openhouden
Politie, justitie, gemeenten en andere publieke en private partijen werken nauw samen in de integrale aanpak van ondermijnende criminaliteit. Door alert te zijn op verdachte situaties en deze te melden, kunnen ook bedrijven en burgers een rol spelen in de bestrijding van overlast en criminaliteit in ‘hun’ woon- en werkgebied.

Meer informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bianca Storms, projectondersteuner PVO Limburg, op telefoonnummer 0475 – 381 705 of via info@pvo-limburg.nl.

Aanmelden