Skip Navigation or Skip to Content

Kom in actie tegen ondermijnende criminaliteit in gemeente Simpelveld!

Datum: 10 juni 2024

Tijd: 19:00 - 22:00

Locatie: Café "Oud-Zumpelveld" Irmstraat 23 6369 VL Simpelveld

Aanmelden

Ondermijnende criminaliteit speelt zich vaak onopgemerkt af, recht onder onze neus. Een veilige gemeente is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Daarom slaan gemeente Simpelveld en Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg samen met jou de handen in elkaar voor een veilig woon- en werkklimaat tijdens de Kiek Oet bijeenkomst op maandag 10 juni!

Jij kunt de signalen van ondermijnende criminaliteit herkennen. Denk hierbij aan specifieke geuren, geluiden van kluswerkzaamheden of het constante gezoem van afzuiginstallaties. Ook beslagen en vochtige ramen kunnen een teken zijn. Zowel inwoners als ondernemers kunnen hier hinder van ondervinden. Zonder dat je het beseft, kun je onbedoeld criminelen helpen. En helaas kunnen dit soort situaties het welzijn van de gemeenschap en de lokale economie negatief beïnvloeden.

Samen sterk tegen ondermijning van de samenleving

Criminelen maken maar al te vaak misbruik van legitieme bedrijven en diensten voor illegale activiteiten. Dit fenomeen noemen we ‘ondermijning’. Het is een vorm van georganiseerde criminaliteit die vaak onzichtbaar blijft en meer voorkomt dan we ons realiseren. Daarom organiseren de gemeente Simpelveld, Platform Veilig Ondernemen Limburg, ondersteund door Politie, RIEC en Bureau Drugszaken op maandag 10 juni een bijeenkomst met als motto ‘Samen sterk tegen ondermijnende criminaliteit’, speciaal voor inwoners en ondernemers in onze gemeente.

Het is van groot belang om je bewust te zijn van de signalen en gevaren van georganiseerde criminaliteit. Tijdens deze bijeenkomst gaan we met jou in gesprek, en nemen we je mee in de signalen van criminaliteit die je kunt herkennen in het dagelijkse leven. Hoe ziet bijvoorbeeld een drugslab of een hennepplantage er eigenlijk uit? Hoe ruikt het? En wat hebben ze nodig om zoiets op te zetten?

Op maandag 10 juni 2024 vindt daarom een “Kiek Oet Bijeenkomst” plaats. De bijeenkomst duurt van 19:30 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:00 uur) en vindt plaats bij Café “Oud-Zumpelveld” Irmstraat 23 6369 VL Simpelveld.

We hopen je te zien op maandag 10 juni! Mocht je verhinderd zijn, maar toch je input willen delen, dan kun je contact met ons opnemen via info@pvo-limburg.nl.

Aanmelden