Skip Navigation or Skip to Content

CyberSprint

In 6 weken je cyberweerbaarheid op orde

In 2025 biedt PVO Limburg serie van 6 online sessies aan waarin je samen met andere ondernemers de digitale veiligheid van je bedrijf onder de loep neemt en maatregelen uitwerkt om deze te verbeteren.

Tijdens de sessies van 1-1,5u ga je in een kleine groep van 10-15 deelnemers, onder begeleiding van een informatiebeveiligingsexpert, aan de slag met het uitwerken van de technische, organisatorische en personele maatregelen voor je eigen bedrijf. Dit levert niet alleen een maatwerkplan op voor jouw bedrijf, maar je bespreekt en krijgt advies ook de invoering van de maatregelen en je leert van elkaar wat wel en niet werkt. En dat tegen minimale kosten.

We bieden de workshops aan omdat we als Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg niet alleen voorlichting geven over digitale veiligheid maar ook concrete handvatten aanreiken om die te verbeteren. In 2025 wordt in Nederland de nieuwe Cyberveiligheidswet van kracht. Een mooie aanleiding om je eigen onderneming (weer) eens tegen het licht te houden op een gestructureerde manier -via het Risico Model Canvas- en onder leiding van experts.

Aanmelden voor CyberSprint
Man rennend door een straat

Cyberveiligheidswet

In Nederland wordt dit jaar nieuwe regelgeving van kracht om de digitale veiligheid in bedrijven te versterken: de Cyberbeveiligingswet. Nederland past daarmee haar wetgeving aan, aan de Europese regelgeving bekend als de NIS2.

 

Kleinere bedrijven vallen vaak niet rechtstreeks onder de Cyberbeveiligingswet. Maar de kans is groot dat zij er indirect mee te maken krijgen. Veel grote(re) organisaties, zoals ziekenhuizen, gemeenten, telecombedrijven en multinationals zoals Philips en ASML, moeten onder de nieuwe wet de veiligheid in hun hele leveranciersketen waarborgen. Dit betekent dat zij ook aan hun kleinere leveranciers eisen zullen stellen op het gebied van digitale veiligheid. Het Limburgse MKB is sterk vertegenwoordigd in deze leveranciersketens.

De verwachting is dat de meerderheid van alle Nederlandse bedrijven direct of indirect met de wet te maken krijgt. De komende 2 tot 3 jaar zullen deze eisen naar verwachting “doordruppelen” naar het MKB.

 

Hoezo kans?

De nieuwe wetgeving kun je zien als wéér extra regeldruk voor kleine bedrijven. Maar je kunt het ook zien als een kans om je digitale weerbaarheid te vergroten en als een mogelijkheid om te kijken waar je je bedrijfsproces verder kunt verbeteren. Dat laatste is onze insteek: Als het dan toch nodig is, doe het dan zo dat het je ook als onderneming wat oplevert!

Wat investeer je en wat levert het op?

Je investeert 6x 1-1,5u in online workshops plus enige tijd (afhankelijk van de omvang van je bedrijf) om korte opdrachten uit te werken voor je eigen bedrijf. Je kunt ook met twee mensen van je bedrijf deelnemen. De eigen bijdrage voor de hele serie bedraagt € 100,- p.p.

Wat je ervoor krijgt is een uitgewerkt maatwerkplan met daarin:

  • Inzicht in de risico’s die je wel en niet loopt, en
  • Concrete maatregelen die je kunt nemen om de digitale veiligheid van jouw bedrijf te verbeteren op het gebied van techniek, mensen en organisatie.

Daardoor ben je ook voorbereid op de vragen die je opdrachtgevers je gaan stellen na de invoering van de Cyberveiligheidswet.

Een laptop met een takenlijst en potlood die de taken afvinkt.

Wanneer en waar?

De sessies zullen online plaatsvinden en staan gepland voor:

  • Donderdag 24 april | 13:00 uur
  • Donderdag 8 mei | 13:00 uur
  • Donderdag 22 mei | 13:00 uur
  • Donderdag 5 juni | 13:00 uur
  • Donderdag 19 juni | 13:00 uur
  • Donderdag 3 juli | 13:00 uur
Aanmelden voor CyberSprint
Blije ondernemer achter laptop