Skip Navigation or Skip to Content

Over ons

PVO Limburg helpt ondernemers zich beter bewust te worden van de gevaren van de verschillende vormen van criminaliteit.

Wij zijn veiligheidsversterkers

Platform Veilig Ondernemen (PVO) Limburg helpt ondernemers in de provincie Limburg zich weerbaarder te maken tegen verschillende vormen van criminaliteit. Dat doen we met veiligheidsversterkers rond diverse thema’s. Denk hier aan cybercrime, overvallen, bedreiging, malafide huur of verhuur, diefstal, witwassen, et cetera.
PVO Limburg werkt samen met onder meer politie, gemeenten, brancheorganisaties en ondernemers op regionaal en provinciaal niveau: zo signaleren we ontwikkelingen in de regio en maken we van onze aanpak maatwerk.

 

 

 

 

Veilig begint in de buurt

Platform Veilig Ondernemen Limburg is één van de tien PVO’s die Nederland rijk is. We brengen in kaart wat in onze regio speelt en welke maatregelen doeltreffend zijn. Op deze manier maken we een verschil in de bestrijding van (lokale) criminaliteit. Onze kennis delen we met de andere negen regio’s. Zo maken we niet alleen onze regio veiliger, maar samen uiteindelijk heel Nederland.

Veiligheidsversterkers die je weerbaar maken

Voor je het weet zijn ondernemers in Limburg weerbaar. Vanuit die filosofie helpt Platform Veilig Ondernemen ondernemers in Limburg zich weerbaarder te maken tegen verschillende vormen van criminaliteit. We werken op regionaal en provinciaal niveau samen met veiligheidspartners en zoeken actief de verbinding op met ondernemers. Ook zetten we pilots op om oplossingen te vinden, die de ondernemers echt helpen. Zo werken we samen aan een veiliger ondernemingsklimaat in de zuidelijkste provincie van Nederland.

 

 

Veilig Ondernemen. Daar maken wij ons sterk voor. Dat doen we met onze veiligheidsversterkers die aansluiten op regionale ontwikkelingen, de actualiteit en de behoeften van ondernemers in Limburg. We bieden onder meer deze veiligheidsversterkers:

  • Voorlichting en advies aan bedrijven en instellingen over veiligheid
  • Trainingen en informatiebijeenkomsten
  • Lokale initiatieven voor criminaliteitspreventie
  • Ondernemers en veiligheidsprofessionals samenbrengen middels Publiek Private Samenwerkingen
  • Masterclasses
  • Alert bijeenkomsten
  • Informatieve Flyers (zie onder Producten en Diensten)
  • Cyberscan (zie onder Producten en Diensten)
  • Veiligheidsscan (zie onder Producten en Diensten)

 

 

Onze regionale thema’s

In de provincie Limburg spelen een aantal specifieke thema’s.