Skip Navigation or Skip to Content

Controleer of jouw gegevens zijn aangeboden op Genesis Market met de Check Je Hack van de politie

26 juli 2023
1 min leestijd

Controleer of jouw gegevens zijn aangeboden op Genesis Market met de “Check Je Hack” van de politie

De aanhouding van een 32-jarige Nederlander in Barendrecht markeert een cruciale stap in de strijd tegen cybercrime. Deze verdachte wordt beschuldigd van de grootste Nederlandse betrokkenheid bij de Genesis Market, een online platform waar gestolen gegevens in grote hoeveelheden werden verhandeld.

Op deze website werden miljoenen gebruikersprofielen te koop aangeboden, inclusief persoonsgegevens, creditcardnummers en bankrekeningnummers. Deze gegevens werden misbruikt door criminelen voor identiteitsfraude en bankfraude.

PVO Limburg biedt waardevolle ondersteuning aan ondernemers om zichzelf te beschermen tegen dit soort cybercrime. Via de website van de politie kunnen ondernemers een “check je hack” uitvoeren om te controleren of hun e-mailadres voorkomt op de lijst van Genesis Market. Indien hun e-mailadres wordt aangetroffen, ontvangen ze binnen enkele minuten een melding van de politie op het ingevoerde e-mailadres.

De “check je hack”-functionaliteit is een belangrijk hulpmiddel voor ondernemers om te kijken of hun gegevens zijn gestolen. Als je e-mailadres op de lijst staat, dan is het belangrijk om direct actie te ondernemen. Informatie hierover vind je via: https://www.politie.nl/onderwerpen/online-fingerprint-fraude.html

PVO Limburg raadt ondernemers aan om zich adequaat te beschermen tegen cybercrime. Dit kan worden bereikt door het gebruik van sterke wachtwoorden, het hanteren van verschillende wachtwoorden voor verschillende accounts en het instellen van tweefactorauthenticatie. Ook wordt het gebruik van een betrouwbaar antivirusprogramma en het up-to-date houden van software sterk aangeraden.

Door je te beveiligen tegen cybercrime, kun je je bedrijf beschermen tegen identiteitsfraude, bankfraude en andere vormen van cybercrime.

Voer de check uit: https://www.politie.nl/informatie/checkjehack.html

Check je hack