Skip Navigation or Skip to Content

Cyberactie parkeren tot een later moment? Van uitstel komt afstel

22 januari 2024
1 min leestijd

Cyberactie parkeren tot een later moment? Van uitstel komt afstel!

PVO Limburg helpt ondernemers in Limburg bewust te worden van verschillende vormen van criminaliteit en de maatregelen die ze kunnen nemen. Daarom informeren we regelmatig over bedrijven die slachtoffer zijn geworden van een cyberaanval. Vaak heeft dit geen directe invloed op jou, maar het is belangrijk te beseffen dat een gehackt bedrijf met jouw persoonlijke gegevens een risico vormt. Wacht daarom niet te lang met het ondernemen van cyberactie, om te voorkomen dat je te laat bent.

Een recent voorbeeld is de cyberaanval op EasyPark afgelopen december. Door de cyberaanval is er een datalek ontstaan, en hebben hackers toegang verkregen tot enkele contactgegevens die gebruikers aan EasyPark hebben verstrekt. EasyPark, voorheen bekend als Parkmobile, is een van de grootste parkeerapps. Klanten die hun EasyPark-wachtwoord elders gebruiken, worden dringend verzocht dit op alle locaties te wijzigen. Naast wachtwoorden hebben de criminelen ook toegang gekregen tot namen, telefoonnummers, en enkele cijfers van IBAN- en creditcardnummers.

EasyPark benadrukt het belang van wachtwoordmanagers. Deze tool genereert unieke wachtwoorden voor elke dienst, waardoor de veiligheid van je accounts op andere plaatsen gewaarborgd blijft.

Check je wachtwoorden

Jeroen Duijsens van PVO Limburg deelde onlangs in een interview enkele eenvoudig te implementeren tips om jezelf te beschermen tegen hackers. Beluister het interview op https://pvo-limburg.nl/nieuws/interview-l1-check-je-wachtwoorden-dag/.