Skip Navigation or Skip to Content

Drugslab ontdekt in loods tussen weilanden

17 november 2023
1 min leestijd

Drugslab ontdekt in loods tussen weilanden

In Oud-Gastel is maandag 13 november een drugslab ontdekt waar synthetische drugs werden vervaardigd. Het lab bevond zich in een loods te midden van weilanden met bomen, eigendom van een boomkwekerij. Op het eerste gezicht werden meubels in de loods opgeslagen, maar achter deze meubels bleek het verborgen drugslaboratorium te schuilen.

Criminele activiteiten vinden vaak plaats recht onder onze neus. Een vorm van deze criminele praktijken is ondermijning, waarbij de onderwereld zich vermengt met de bovenwereld. Dit gebeurt doorgaans onopvallend, maar wel veel dichterbij dan we ons vaak realiseren. Het kan plaatsvinden in verhuurde loodsen met onduidelijke activiteiten, in winkels zonder zichtbare klanten, of bij bedrijven met dubieuze financieringen. Als ondernemer loop je het risico hierdoor benadeeld te worden, bijvoorbeeld door oneerlijke concurrentie die producten aanbiedt tegen prijzen waar een legitieme onderneming niet tegenop kan.

Daarnaast is het voor jou natuurlijk ook schrikken als er criminele activiteiten in je straat plaats vinden. Voorkomen is beter dan genezen, en daarom organiseert PVO Limburg regelmatig Kiek-Oet bijeenkomsten waarbij het veilig buitengebied centraal staat. Tijdens de bijeenkomsten zullen diverse demonstraties plaatsvinden om jou als ondernemer te leren hoe je bijvoorbeeld de signalen kunt herkennen die wijzen op de aanwezigheid van een drugslab in jouw nabije omgeving. Bovendien krijg je de kans om in gesprek te gaan met mede-ondernemers en experts.

Houd onze agenda in te gaten om te zien wanneer de volgende bijeenkomsten zijn.

Bron: Omroep Brabant

Agenda PVO Limburg