Skip Navigation or Skip to Content

DTC helpt ondernemers om cyberaanvallen te voorkomen

19 september 2023
2 min leestijd

DTC helpt ondernemers om cyberaanvallen te voorkomen

Je bent ondernemer en je bent ingeschreven bij het Digital Trust Center (DTC). Op een dag ontvang je een e-mail van het DTC. Zij waarschuwen je voor een nieuwe zero-day-kwetsbaarheid in de software die je gebruikt voor je website. Een ‘zeroday’-kwetsbaarheid is een softwarekwetsbaarheid die eerder door hackers is ontdekt dan door de leverancier. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk voor hackers om ongeautoriseerd toegang te krijgen tot je website en je gegevens te stelen. Je neemt de waarschuwing serieus en je neemt onmiddellijk maatregelen. Je installeert de nieuwste patch voor de kwetsbaarheid en je traint je medewerkers om phishing-e-mails te herkennen. Een paar weken later wordt je website gehackt door cybercriminelen. De hackers proberen toegang te krijgen tot je gegevens, maar ze worden geblokkeerd door je beveiligingsmaatregelen. Je bedrijf is geen slachtoffer geworden van de cyberaanval. Je bent ontsnapt aan een catastrofe omdat je de waarschuwing van het beveiligingsbedrijf serieus hebt genomen en je maatregelen hebt genomen om je bedrijf te beschermen.

De veiligheid van jouw bedrijf en de bescherming van je digitale activa zijn van het grootste belang. Daarom willen we je graag wijzen op een waardevolle bron van informatie en waarschuwingen met betrekking tot cyberdreigingen: het Digital Trust Center (DTC).

Het DTC is een belangrijke instantie die informatie deelt over ernstige cyberdreigingen met het bedrijfsleven. Wanneer er bij de overheid informatie bekend is over een ernstige dreiging die jouw bedrijf mogelijk raakt, zal het DTC een waarschuwing afgeven. Dit kan variëren van beveiligingslekken in veelgebruikte bedrijfssoftware tot methoden waarmee kwaadwillenden ongeautoriseerde toegang kunnen krijgen tot jouw bedrijfsservers.

Het DTC geeft 2 soorten waarschuwingen af:

1: Algemene ernstige dreigingsinformatie
2: Bedrijfsspecifieke dreigingsinformatie

Het is van cruciaal belang dat je snel op de hoogte bent van dergelijke dreigingen, zodat je passende maatregelen kunt nemen om schade te beperken. Daarom adviseren wij alle ondernemers om zich aan te melden bij het Digital Trust Center. Zo ontvang je tijdig informatie over mogelijke dreigingen die jouw bedrijf kunnen raken.

PVO Limburg raadt ondernemers in Limburg aan om zich kosteloos aan te melden bij het DTC. Aanmelden is eenvoudig via de website van het DTC: https://www.digitaltrustcenter.nl/community

Wat je kunt verwachten na je aanmelding:

  • Het DTC waarschuwt je voor kwetsbaarheden en aanvallen.
  • Het DTC geeft advies over het verbeteren van de beveiliging.
  • Het DTC is gratis en gebruiksvriendelijk.
  • Het DTC helpt je om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.