Skip Navigation or Skip to Content

Geslaagde 1e BS Morgen Academy meeting over cybercrime

1 maart 2024
1 min leestijd

Cybercriminaliteit vormt een reëel gevaar voor alle ondernemers. Hackers stelen data, gijzelen systemen en brengen daarmee jouw reputatie in gevaar. Daarom werkt Platform Veiliger Ondernemen Limburg (PVO Limburg) samen met bedrijven en ondernemers om deze risico’s te identificeren en aan te pakken.

Dit was ook het geval bij BS Morgen. Op donderdag 23 februari vond de eerste BS Morgen Academy presentatie plaats over het thema Cybercrime. De bijeenkomst, die plaatsvond bij De Manufactuur in Venlo, werd met veel enthousiasme ontvangen door de aanwezige ondernemers.

Peter Cox van PVO Limburg en ethisch hacker Erik van der Heijden gaven tijdens de presentatie waardevolle informatie en tips over cybercrime. Ze deelden concrete voorbeelden van cyberaanvallen en lieten zien hoe ondernemers zich hiertegen kunnen wapenen.

De presentatie was niet alleen eenrichtingsverkeer. De ondernemers gingen zelf aan de slag met het in beeld brengen van hun cyberrisico’s. In een interactieve workshop werden praktische tips gedeeld om de kans op een cyberaanval te verkleinen. Na de workshop was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over cybercrime. Kennis en ervaringen werden gedeeld, wat leidde tot nieuwe inzichten en concrete handvatten voor de praktijk.