Skip Navigation or Skip to Content

GPS-apparatuur in landbouwvoertuigen blijkt magneet voor dieven in Limburg

14 juli 2023
2 min leestijd

GPS-apparatuur in landbouwvoertuigen blijkt magneet voor dieven in Limburg

GPS-apparatuur is prijzig en wordt veel gebruikt in de agrarische sector. Het is echter ook een onweerstaanbaar doelwit voor criminelen, die het zonder pardon de landsgrenzen over laten vliegen naar buitenlandse oorden. En jij, als ondernemer, blijft met een gigantische financiële tegenvaller zitten. Denk aan de ravage na een inbraak, de stilstand van je apparatuur en de immense kosten die gepaard gaan met de aanschaf van nieuwe apparatuur.

PVO Limburg wil jou als agrarische ondernemer in onze regio dan ook waarschuwen voor de acute dreigingen die specifiek jouw bedrijf kunnen treffen. In samenwerking met, Platform Veilig Ondernemen Oost-Nederland, Computersecurity Mulder Vreeswijk, Brancheorganisatie Cumela, LLTB en de landelijke politie hebben wij de Stop Diefstal-campagne gelanceerd, gericht op het beschermen van jouw GPS-apparatuur en het signaleren en melden van verdachte situaties.

Het aantal GPS-diefstallen blijft gestaag toenemen, niet alleen landelijk, maar ook in Noord- en Midden-Limburg. Dit vormt een directe bedreiging voor jouw agrarische onderneming. Jouw kostbare GPS-apparatuur, die essentieel is voor het succes van jouw bedrijf, staat hoog op het verlanglijstje van criminelen. Deze apparatuur wordt snel over de grenzen gesmokkeld, met alle gevolgen van dien. Denk aan aanzienlijke kosten zoals inbraakschade, stilstand van jouw apparatuur en de hoge vervangingskosten die hiermee gepaard gaan.

Daarom zijn er 4 stappen bedacht om de diefstal zo veel mogelijk te voorkomen.

1. Registreer je apparatuur.
2. Markeer je apparatuur.
3. Demonteer je apparatuur en sla thuis op een veilige plek op.
4. Signaleer verdachte situaties.

PVO Limburg begrijpt de risico’s waar jij dagelijks mee te maken hebt en wil jou helpen om deze te beperken. Daarom roepen wij jou op om deel te nemen aan onze Stop Diefstal-campagne. Door jouw GPS-apparatuur te registreren, te markeren en preventieve maatregelen te nemen, kun je de acute risico’s verkleinen. Onze vorige campagne was een groot succes, waarbij honderden agrarische bedrijven in Limburg zich hebben aangesloten. Dankzij de markering en registratie van apparatuur werd het aantal inbraken met maar liefst 45% verminderd ten opzichte van de voorgaande periode.

Om jou te helpen jouw GPS-apparatuur effectief te beschermen, bieden wij een markeerset aan. Deze set bevat 20 gepersonaliseerde permanente labels, 10 raamstickers, een duidelijke montagehandleiding en een stappenplan in de vorm van een overzichtelijke infographic. Hiermee kun je jouw apparatuur op een doeltreffende manier beveiligen en verdachte situaties snel herkennen.

Als agrarische ondernemer begrijp jij als geen ander de waarde van jouw GPS-apparatuur en de impact van diefstal op jouw bedrijf. PVO Limburg staat aan jouw zijde en is er om jou te ondersteunen. Neem daarom geen onnodige risico’s en bescherm jouw bedrijf tegen GPS-diefstal. Voor meer informatie en om de markeerset te bestellen, kun je terecht op de website: https://www.pvo-oostnederland.nl/stopdiefstal/limburg/

Laten we gezamenlijk de risico’s verminderen en de veiligheid van onze bedrijven waarborgen.