Skip Navigation or Skip to Content

Het DTC waarschuwde al 35.000 bedrijven voor cyberaanvallen!

14 juli 2023
2 min leestijd

Het DTC waarschuwde al 35.000 bedrijven voor cyberaanvallen!

Je bent een ondernemer en je werkt hard om je bedrijf te laten groeien. Je hebt een website, misschien wel een online winkel en je gebruikt social media om je producten en diensten te promoten. Je bent je er niet van bewust dat je bedrijf een doelwit is voor cybercriminelen. Een dag ontvang je een e-mail van een klant die interesse heeft in je producten. De klant vraagt je om een factuur te sturen naar een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat je in je systeem hebt staan. Je stuurt de factuur en je hoort nooit meer iets van de klant. De volgende dag ontvang je een telefoontje van je bank. De bankier vertelt je dat er een poging is gedaan om geld van je rekening af te halen. De bankier heeft de transactie geblokkeerd, maar je hebt wel geld verloren. Je hebt een cyberaanval gehad. De cybercriminelen hebben je e-mailadres gehackt en ze hebben je persoonlijke gegevens gestolen. Ze hebben deze gegevens gebruikt om een valse factuur te versturen en ze hebben geld van je rekening af kunnen halen.

Dit is maar een voorbeeld van een cyberaanval. Cyberaanvallen komen steeds vaker voor en ze kunnen grote gevolgen hebben voor bedrijven. Als ondernemer is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s van cyberaanvallen en om maatregelen te nemen om je bedrijf te beschermen.

Daarom adviseert PVO Limburg ondernemers in Limburg om zich aan te melden bij het Digital Trust Center (DTC) voor een betere bescherming tegen cyberaanvallen.

Het Digital Trust Center (DTC) heeft sinds juni 2021 ruim 35.000 bedrijven gewaarschuwd voor cyberaanvallen. Dit zijn bedrijven van alle soorten en maten, van kleine mkb’ers tot grote multinationals. De waarschuwingen van het DTC hebben ertoe bijgedragen dat veel bedrijven hun beveiliging hebben kunnen verbeteren. De cyberincidenten bestaan veelal uit kwetsbaarheden (bijvoorbeeld een beveiligingslek, configuratiefout of gestolen inloggegevens) die geconstateerd zijn bij met het internet verbonden apparaten of software.

Het Digital Trust Center (DTC) is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en heeft als doel om het Nederlandse bedrijfsleven te helpen bij het verbeteren van hun beveiliging tegen cyberaanvallen. Het DTC waarschuwt bedrijven voor kwetsbaarheden en aanvallen en biedt ondersteuning bij het versterken van de beveiliging.

PVO Limburg raadt ondernemers in Limburg aan om zich kosteloos aan te melden bij het DTC. Aanmelden is eenvoudig via de website van het DTC: https://www.digitaltrustcenter.nl/community

Wat je kunt verwachten bij aanmelding:

  • Het DTC waarschuwt je voor kwetsbaarheden en aanvallen.
  • Het DTC geeft advies over het verbeteren van de beveiliging.
  • Het DTC is gratis en gebruiksvriendelijk.
  • Het DTC helpt je om je bedrijf te beschermen tegen cyberaanvallen.

Ben beschermt tegen cyberaanvallen en meld je aan bij het Digital Trust Center: https://www.digitaltrustcenter.nl/community