Skip Navigation or Skip to Content

Hoe weerbaar is jouw bedrijf tegen criminaliteit?

3 juli 2023
2 min leestijd

Hoe weerbaar is jouw bedrijf tegen criminaliteit?

Van diefstal, inbraak en een overval tot een data-hack of witwaspraktijken: criminaliteit vormt een serieuze bedreiging voor elke ondernemer en kan je onderneming een fikse schadepost opleveren.

Het risico dat jij te maken krijgt met criminaliteit en met welke vorm, is onder meer afhankelijk van de sector waarin je actief bent, je bedrijfsgrootte en natuurlijk de maatregelen die je genomen hebt om jouw bedrijf te beschermen tegen verschillende dreigingen.

Een groeiend probleem voor ondernemingen in alle sectoren, zowel grote multinationals als kleine bedrijven, is cybercrime. Het aantal gevallen van digitale criminaliteit is sinds het begin van de coronacrisis explosief gestegen, terwijl ondernemers het risico om slachtoffer hiervan te worden juist lager inschatten dan vóór de crisis. Maar liefst 1 op de 5 bedrijven in het MKB krijgt jaarlijks te maken met een of andere vorm van cybercrime, waarbij hackers bedrijfsgegevens stelen, financiële fraude plegen of het IT-netwerk van een bedrijf verstoren of gijzelen. De schade van een cyberaanval loopt al snel in de tienduizenden euro’s.

Een ander opkomend probleem is ondermijnende criminaliteit. Door de coronacrisis zijn veel ondernemers in een financieel kwetsbare positie terechtgekomen. Deze ondernemers lopen een groter risico om, vaak onbewust, betrokken te raken bij georganiseerde criminaliteit zoals drugscriminaliteit en witwaspraktijken.

Wij willen graag meer en beter inzicht krijgen in jouw persoonlijke ervaringen en zorgen wat betreft criminaliteit in het bedrijfsleven. Daarom nodigen wij je uit deel te nemen aan onze enquête. Jouw antwoorden helpen ons om een beter beeld te krijgen van de uitdagingen waar jij en je collega-ondernemers in Limburg mee te maken krijgen op dit vlak.

Met je deelname aan de enquête draag je bij aan veiliger ondernemersklimaat in onze provincie, een voorwaarde om succesvol te ondernemen. Nu en in de toekomst. Die kans laat jij toch niet liggen?

Het invullen van de enquête kost je slechts 5 a 10 minuten van je tijd en is volledig anoniem, waarmee je privacy is gewaarborgd. Mede namens je collega-ondernemers alvast bedankt voor je deelname!

Enquête invullen