Skip Navigation or Skip to Content

Mbo-opleidingen Vista-college en Gilde Opleidingen ontvangen 1,7 miljoen euro voor verbetering veiligheids- en retailopleidingen

16 juni 2023
2 min leestijd

Mbo-opleidingen Vista-college en Gilde Opleidingen ontvangen 1,7 miljoen euro voor verbetering veiligheids- en retailopleidingen

Het Vista-college in Sittard en Gilde Opleidingen hebben bekendgemaakt dat zij een subsidie van ruim 1,7 miljoen euro hebben ontvangen uit het Regionaal Investeringsfonds MBO. Als Provinciale Veiligheidsorganisatie (PVO) willen we graag benadrukken dat we intensief samenwerken met het Vista-college en Gilde Opleidingen, en we zijn verheugd met deze extra impuls.

PVO is erg blij met de subsidie die de scholen gekregen hebben omdat deze investeringen aanzienlijk zullen bijdragen aan de verbetering van de handhaving en de versterking van de opleidingen op het gebied van veiligheid en retail. Als PVO zien we de waarde van deze samenwerking en zijn we blij met de extra instroom van nieuwe enthousiaste mensen, die essentieel is gezien de knelpunten in capaciteit bij handhavende instanties. Samen met het Vista-college en Gilde Opleidingen zetten we ons in om studenten de vaardigheden en expertise bij te brengen die nodig zijn om succesvol te zijn in hun vakgebied, en met deze subsidie kunnen we beter voldoen aan de eisen van de steeds veranderende arbeidsmarkt.

Van het toegekende bedrag van 1,7 miljoen euro wordt 1,1 miljoen euro geïnvesteerd in veiligheidsgerelateerde opleidingen. Dit is van groot belang gezien de kwetsbaarheid van de regio Limburg voor ondermijnende criminaliteit, drugsproductie, illegale huisvesting van arbeidsmigranten en afvaldumpingen. In het vernieuwde Centrum voor Innovatief Vakmanschap zullen ongeveer 1100 studenten de komende jaren worden opgeleid met behulp van moderne technologieën, waaronder virtual en augmented reality. We zijn blij dat deze investering ons in staat stelt om nieuwe enthousiaste mensen aan te trekken, aangezien we in toenemende mate knelpunten ervaren in capaciteit bij handhavende instanties.

Het resterende bedrag van 660.000 euro zal worden besteed aan retailopleidingen. Gezien de geografische ligging van Limburg tussen België en Duitsland, is de verandering binnen de retailsector in deze provincie groter dan elders in Nederland. De opleidingen zullen zich richten op hybride leeromgevingen, waarbij studenten zowel theoretische kennis als praktijkervaring zullen opdoen. Docenten en experts zullen hen begeleiden en coachen tijdens dit proces, met extra aandacht voor duurzaamheid, digitalisering en logistiek. We zijn verheugd dat deze subsidie ons in staat stelt om samen met het Vista-college en Gilde Opleidingen bij te dragen aan de voorbereiding van mbo-studenten op de arbeidsmarkt.

Bron: 1Limburg