Skip Navigation or Skip to Content

Pas op voor valse Meta-mails: hackers proberen toegang te krijgen tot je bedrijfsaccount

23 augustus 2023
1 min leestijd

Pas op voor valse Meta-mails: hackers proberen toegang te krijgen tot je bedrijfsaccount

Als ondernemer heb je wellicht een Facebook en/of Instagram account. Misschien heb je de afgelopen tijd wel je mailbox of Messenger inbox geopend en een bericht van “Meta Business Suite” gekregen. Het lijkt officieel en belangrijk. Je wordt geïnformeerd dat je Facebook-pagina is geschorst vanwege schending van de regels. Je schrikt natuurlijk en er wordt zelfs een link meegestuurd om de details van de overtreding te bekijken.

Maar pas op, want dit is het begin van een geraffineerde fraudepoging.

Recentelijk hebben we gemerkt dat er bedrieglijk slimme berichten worden verspreid via Facebook Messenger. Ze lijken afkomstig van “Meta Business Support” en beweren dat je pagina is geblokkeerd. Ze vragen je om verificatiestappen te volgen. Klinkt bekend? Juist, dit is een erg gevaarlijke val. PVO Limburg wil jou waarschuwen tegen deze vorm van cybercriminaliteit.

Krijg je een mail van Meta? Controleer dan eerst het e-mailadres van de afzender. De volgende e-mailadressen zijn echt van Meta:

  • @mediapartnerships.fb.com
  • @support.facebook.com
  • @em.facebookmail.com
  • @facebookmail.com
  • @business.fb.com
  • @meta.com
  • @fb.com

Hoe kun je jezelf beschermen tegen deze fraude?

Wil je leren hoe je jezelf en je bedrijf effectief kunt beschermen tegen deze toenemende vormen van fraude? Schrijf je dan in voor de workshop “Digitaal Veilig”, georganiseerd door PVO Limburg in samenwerking met Innovatiehuis de Peel. Tijdens deze workshop krijg je inzicht in de diverse vormen van cybercriminaliteit en leer je hoe je jezelf kunt wapenen tegen online bedreigingen. Je krijgt de kans om vragen te stellen en praktische tips te ontvangen. Wees er snel bij want er zijn slechts 20 plaatsen beschikbaar.

Meer informatie over de workshop ”Digitaal Veilig” vind je onder de volgende link: https://pvo-limburg.nl/agenda/workshop-digitaal-veilig/

Informatie Digitaal Veilig