Skip Navigation or Skip to Content

Voor je het weet is jouw techniek én computer gegijzeld

5 juni 2024
2 min leestijd

Laat jouw agrarische onderneming zich gratis wapenen tegen hackers, die geld verdienen aan het platleggen van jouw bedrijf. 

Stel je voor: Tijdens je ’tas koffie’ in de ochtend kom je erachter dat de klimaatinstallatie van je kippenstal naar een veel te hoge temperatuur is geschoten, je voederinstallatie voor jouw koeien werkt niet meer, de melkrobot functioneert niet meer, of alle gegevens van jouw medewerkers zijn verdwenen. Steeds meer agrariërs worden gemakkelijk slachtoffer van cybercriminelen, waarbij de bedrijfsvoering ‘plat’ komt te liggen. Er wordt losgeld geëist en dat gaat vaak om flinke bedragen. Hackers richten zich op élk bedrijf waar ze binnen kunnen komen, dus ook dat van jou. De laatste tijd behoren agrarische bedrijven steeds vaker tot de doelgroep met alle gevolgen en impact van dien. Bekijk hoe jouw collega-ondernemer Van Diepen slachtoffer werd: https://www.youtube.com/watch?v=9vGuddbEnYA&t=10s

Platform Veilig Ondernemen Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB) helpen deze zomer 30 bedrijven gratis om zich te wapenen tegen hackers.

Met een tijdsinvestering van nog geen uur biedt de AgroScan van PVO Limburg je inzicht én oplossingen om jouw techniek en computers veilig te houden. Online neem je een vragenlijst door, samen met een ethisch hacker. Er wordt een vergrootglas gelegd op de meest voorkomende manieren hoe hackers je bedrijf binnendringen per sector én hoe jouw eigen situatie er nu voorstaat. Door mee te doen aan deze pilot verklein je de kans om slachtoffer te worden enorm. PVO Limburg is een stichting zonder winstoogmerk of commercieel belang. Hun doel: Limburgse ondernemers weerbaar maken tegen criminaliteit. De LLTB, lid van het PVO Limburg, zet zich al jaren in om de veiligheid in het buitengebied te bevorderen. Samen pakken we het thema cybercrime op om jou te helpen én te ondersteunen preventieve maatregelen te nemen bij dit actueel en sterk groeiend probleem.

Gratis AgroScan voor LLTB-leden
Als lid van de LLTB kun je gratis gebruik maken van deze pilot ‘AgroScan’. Er is ruimte voor 30 bedrijven om zich hiervoor in te schrijven. Laat deze kans niet lopen!
Meld je aan vóór 5 juli via een mail met jouw naam, bedrijfsnaam en contactgegevens naar peter.cox@pvo-limburg.nl