Skip Navigation or Skip to Content

Drugslab in appartementencomplex Venlo opgerold

12 januari 2024
1 min leestijd

Drugslab in appartementencomplex Venlo opgerold

Hennepteelt in een woonwijk, drugsproductie in een leegstaande loods, witwaspraktijken door vakantiehuisjes te verhandelen: steeds vaker blijkt criminaliteit verweven te zijn met de ‘gewone’ maatschappij. Dat ondermijnt de leefbaarheid en veiligheid en brengt de samenleving schade toe. Dit wordt nogmaals bevestigd door een opgerold drugslab in Venlo.

In de kelder van een appartementencomplex in Venlo heeft de politie succesvol een drugslaboratorium ontmanteld. Twee verdachten zijn gearresteerd en bevinden zich momenteel in hechtenis.

De productielocatie voor harddrugs werd ontdekt aan het einde van de middag op maandag, gelegen in de berging van een flat aan de Gebroeders van Eijkstraat.

Bij het doorzoeken van de kelderruimte trof de politie een tabletteermachine aan, samen met grondstoffen en pillen. De twee verdachten werden ook in deze ruimte aangehouden. Het betreft twee mannen, respectievelijk 31 en 39 jaar oud, beiden afkomstig uit Venlo.

Het drugslaboratorium zal worden onderzocht en ontmanteld door de LFO, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen. De autoriteiten zetten zich in om deze illegale activiteiten aan te pakken en de betrokkenen ter verantwoording te roepen.

Ondermijning in Limburg

De aanpak van ondermijnende criminaliteit vraagt om een stevige, doelgerichte aanpak en integrale samenwerking tussen publieke partijen en ondernemend Nederland. PVO Limburg vervult een actieve rol in het tot stand brengen van deze samenwerking en het realiseren van concrete acties om ondermijning juist te voorkomen.

Horen Zien Melden

Als je iets verdachts ziet of hoort bij je buren, meld je het of kijk je weg? Jouw informatie kan net dat ene ontbrekende bewijs zijn om een groter onderzoek op te starten door bijvoorbeeld de politie of het fraudeloket van een verzekeraar. Liever anoniem melden? Ook dat is zeker mogelijk, via: https://www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

Bron: 1Limburg