Skip Navigation or Skip to Content

Melding leidt tot vondst grondstoffen voor drugs in Baarlo

3 januari 2024
1 min leestijd

Melding leidt tot vondst grondstoffen voor drugs in Baarlo

Ondermijnde criminaliteit is vaak veel dichterbij dan dat je denkt. Donderdag 28 december 2023 heeft de politie in een loods in Baarlo een grote hoeveelheid grondstoffen aangetroffen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. In twee ruimtes werden grondstoffen gevonden. Het ging om enkele duizenden liters.

De vondst werd gedaan nadat er informatie was binnengekomen bij de politie dat er vuurwerk zou liggen. Na het opvolgen van de melding, troffen politieagenten geen vuurwerk aan maar wel de grondstoffen voor drugs.

Er werd geen productielab gevonden, maar de loods werd als opslagplaats voor de grondstoffen gebruikt. Er is vooralsnog niemand aangehouden.

Deze vondst toont wederom aan dat het belangrijk is om vreemde praktijken te melden. Als je iets ziet, hoort of ruikt dat je niet vertrouwt, neem dan contact op met de politie. Je kunt ook anoniem melding doen via Meld Misdaad Anoniem. Elke kleine tip, kan leiden tot het opsporen en tegengaan van ondermijnende criminaliteit.

Bekijk https://horenzienmeldenlimburg.nl/ voor meer informatie over hoe jij signalen van ondermijnende criminaliteit kunt herkennen en (anoniem) kunt melden.

Indien er spoed is bel: 112
Is er geen spoed, maar heb je wel politie nodig? Bel dan: 0900 8844
Meld misdaad anoniem, telefonisch melding doorgeven: 0800 7000

Bron: Politie