Skip Navigation or Skip to Content

Midden-Limburg legt veiligheid samen met burgers en ondernemers onder de loep

10 juni 2024
1 min leestijd

Een veilige leefomgeving, waarin we prettig kunnen wonen, werken en recreëren is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Het afgelopen kwartaal was een prachtig voorbeeld van hoe burgers, ondernemers en overheid samenkwamen om actief in kaart te brengen hoe het er voorstaat met de veiligheid. Platform Veilig Ondernemen Limburg organiseerde Kiek Oet bijeenkomsten in samenwerking met de gemeenten Maasgouw, Echt-Susteren, Roerdalen, Leudal en Nederweert.

Ondermijnende criminaliteit werd besproken én er werd gesignaleerd waar mogelijke veiligheidsrisico’s zich voordoen in de gemeenten. Je bent je er niet snel bewust van, wat voor impact het kan maken op een buurt als er bijvoorbeeld een drugslab ontdekt wordt. Of wat als het pand pal naast jouw bedrijf gebruikt wordt voor witwasserij? Dit soort zorgen willen we bestrijden en vooral voorkomen. Als je weet wat de signalen van ondermijnende criminaliteit zijn, kun je ook makkelijker melding maken.

We kijken terug op 5 geslaagde bijeenkomsten waarbij de samenwerking én eensgezindheid tegen criminaliteit tussen mensen voorop stond. Heb je zorgen over ondermijnende criminaliteit in jouw gemeente? Laat het ons weten! Hou de agenda van PVO Limburg in de gaten, want wie weet is er binnenkort wel een Kiek Oet bijeenkomst bij jou in de buurt.