Skip Navigation or Skip to Content

Terugblik Alert Bijeenkomst gemeente Voerendaal

20 maart 2024
1 min leestijd

Voerendaal vormt de toegangspoort tot het heuvelland, met veel (agrarisch) buitengebied en mooie ondernemingen. Helaas trekt het buitengebied ook illegale activiteiten aan, zoals overlast, (drugs)afvaldumpingen, diefstal, inbraken, vernielingen en stroperij, die natuurlijk voorkomen moeten worden. De gemeente Voerendaal wil naast dit soort criminaliteit tegengaan, ook zorgen dat het verkeer veilig is en voorkomen dat er brandgevaarlijke situaties ontstaan in het buitengebied. Daarom hebben ze informatie nodig van mensen die in het buitengebied wonen en werken.

Maandag 18 maart heeft in het gemeentehuis een drukbezochte Alert Bijeenkomst plaatsgevonden. In samenwerking met Gemeente Voerendaal heeft PVO Limburg deze avond georganiseerd met als doel om inwoners en ondernemers van het buitengebied bewust te maken van signalen die mogelijk kunnen duiden op ondermijning en ze vooral ook op te roepen om signalen te blijven melden! Dit kan gaan over (drugs)dumpingen, overlast, verkeersoverlast, stropen e.d.. Daarnaast hebben ze middels het bijwonen van workshops meer informatie gekregen over:

1. Drugszaken
2. De OVD-BZ en de brandweer en de routing die een melding aflegt
3. De samenwerkingen in het buitengebied met Samen Sterk in Limburg en de Wildbeheereenheid.

De volgende stap is het ophalen van informatie onder deze doelgroep middels een enquête.

Deze bijeenkomst is gehouden in het kader van Project Veilig Buitengebied, waarmee gemeente Voerendaal samen met een werkgroep van veiligheidspartners, inwoners en ondernemers, wil zorgen voor een veiliger buitengebied. Dat er zoveel mensen naar de bijeenkomst kwamen, laat zien dat veel mensen dit belangrijk vinden.