Skip Navigation or Skip to Content

Voor je het weet, is jouw melding doorslaggevend en verricht jij een heldendaad

5 februari 2024
1 min leestijd

Voor je het weet, is jouw melding doorslaggevend en verricht jij een heldendaad

Iedereen wil graag in een veilige buurt wonen. De politie kan niet alles alleen, daarom is het belangrijk dat burgers ook opletten en verdachte dingen melden. PVO Limburg benadrukt daarom regelmatig het belang van het melden van verdachte situaties.

Dit werd kort geleden weer eens bevestigd toen een melding de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) op de hoogte bracht van verdachte activiteiten. In januari zorgde deze melding voor de arrestatie van een 61-jarige man uit Swalmen. De FIOD verdenkt hem onder andere van witwassen en illegaal bezit van sigaretten, verdovende middelen en geneesmiddelen zonder vergunning. Dit benadrukt het belang van melden, wat kan helpen bij het ontdekken van criminele activiteiten.

De man was al eerder onderdeel van een politie-onderzoek. In maart 2022 vonden ze illegale sigaretten bij hem thuis. Toen kon de FIOD snel ingrijpen dankzij een melding. Nu is er weer een melding geweest en is er een nieuw onderzoek gestart. Daarbij ontdekten ze niet alleen sigaretten, maar ook 21.000 euro aan cash, drugs en erectiepillen.

Samenwerking is essentieel voor het bestrijden van criminaliteit. Door hun expertise en middelen te bundelen, kunnen de FIOD, politie en publiek-private partijen criminelen effectiever aanpakken. Deze samenwerking zorgt ervoor dat puzzelstukjes op hun plek vallen.