Skip Navigation or Skip to Content

Waarom een drugslab in jouw buurt levensgevaarlijk is

21 februari 2024
1 min leestijd

Waarom een drugslab in jouw buurt levensgevaarlijk is

Stel je voor: jouw rustige buurt, waar kinderen lekker buiten spelen en buren vriendelijk gedag zeggen. Maar tegelijkertijd kan er onder die rust iets gevaarlijks schuilen dat jou en je familie in gevaar brengt. Een drugslab, verstopt in een normale garagebox, kan een bom zijn die elk moment kan afgaan.

Misschien heb je gehoord van het tragische ongeluk in Rotterdam. Een hele flat werd opgeschrikt door een enorme explosie, waarbij drie mensen omkwamen. Een drugslab in een garagebox zou mogelijk de oorzaak zijn van deze explosie. Er zouden  jerrycans met gevaarlijke spullen zoals aceton en zoutzuur gevonden zijn tussen het puin. Dat laat zien hoe gevaarlijk dit soort verborgen labs zijn.

Helaas gebeurt dit niet alleen in de grotere steden. De politie vindt steeds vaker dit soort labs. De burgemeester van Amsterdam heeft zelfs gewaarschuwd dat Nederland een ‘narcostaat’ kan worden als we er niet iets aan doen.

Maar waarom zou jij je hier druk over maken? Omdat het gevaar misschien wel dichterbij is dan dat je denkt. Die normale garagebox bij jou in de buurt kan een gevaarlijk lab verstoppen.

En daar komt het belang van melden om de hoek kijken. De politie kan dit niet alleen oplossen. Waakzame inwoners zoals jij zijn nodig om dit soort drugslabs op te rollen. Benieuwd naar de signalen waar je op moet letten? Aan de hand van de signaleringskaarten van Horen Zien Melden, kun je checken hoe je signalen van ondermijnende criminaliteit kunt herkennen. https://horenzienmeldenlimburg.nl/signaleringskaarten

Een veilige samenleving is iets wat we allemaal willen, toch?