Skip Navigation or Skip to Content

Week van de Veiligheid: agressie en geweld tegen ondernemers

6 oktober 2023
1 min leestijd

Week van de Veiligheid: agressie en geweld tegen ondernemers

Van 9 tot en met 15 oktober 2023 staat Nederland in het teken van veiligheid. Platform Veilig Ondernemen organiseert de Week van de Veiligheid, die dit jaar in het teken staat van agressie en geweld tegen ondernemers. Tijdens deze week worden er in Limburg verschillende activiteiten en evenementen verzorgd om ondernemers en particulieren te helpen zich beter te weren tegen agressie en geweld.

Agressief gedrag kan op elk moment en onverwacht voorkomen. Ondernemers kunnen te maken krijgen met verbale agressie, vernielingen, bedreigingen of chantage, wat helaas een realiteit is waar veel ondernemers mee te maken krijgen.

De geplande activiteiten in Limburg zijn onder andere:

  1. Veiligheidsmarkt in Nederweert | 11 oktober 2023
    Het doel van de Veiligheidsmarkt is om de inwoners van Nederweert bewust te maken van veiligheidskwesties en hen te informeren over maatregelen die zij kunnen nemen om hun veiligheid te verbeteren. De Veiligheidsmarkt biedt een gevarieerd programma met informatiestands, demonstraties en activiteiten op het gebied van veiligheid.
  2. Pop-up store Veilig Leven: Cybercriminaliteit in Makado Beek | 12 oktober 2023
    Erik van der Heijden en Ludo Arts nemen ondernemers mee in de schimmige wereld van cybercriminaliteit en je voorzien van praktische tips om veilig te navigeren in de digitale jungle. We zien je graag op 12 oktober!
  3. Senioren bijeenkomst Digitale Weerbaarheid in Swalmen | 13 oktober 2023
    Op 13 oktober wordt er een bijeenkomst georganiseerd in Swalmen speciaal gericht op senioren. Tijdens deze bijeenkomst worden handvatten en tips geboden om digitaal weerbaarder te worden en zich te beschermen tegen online dreigingen.

 

Het doel van deze week is om bewustwording te creëren rondom veiligheid, specifiek gericht op ondernemers, en hen te voorzien van praktische kennis en middelen om zichzelf en hun ondernemingen te beschermen tegen agressie en geweld.